Tristar RK-6117 – Rijstkoker Review & Ervaringen

tristar rijstkokerIn deze review bespreken we de Tristar RK-6117 rijstkoker. Het is een vrij compacte rijstkoker met 0.6 liter aan capaciteit. Perfect om kleinere porties rijst mee te bereiden. De Tristar RK-6117 is dan ook een perfecte rijstkoker voor mensen die alleen wonen. Eén van de fijne aspecten van deze rijstkoker is dat ‘ie zichzelf uitschakelt wanneer de rijst klaar is. Daarnaast wordt de Tristar RK-6117 geleverd met een handige maatbeker waarmee rijst afgemeten kan worden. Deze rijstkoker is níet geschikt voor het maken van risotto. Ook kan je er niet mee stomen. Ondanks het relatief kleine formaat van 0.6 liter is deze rijstkoker bijzonder populair door de lage prijs van slechts €19.95.

Sushi rijst maken met de perfecte rijstkoker

Zoals eerder vermeld; deze rijstkoker is érg goed voor singles en stelletjes of iedereen die een kleine hoeveelheid rijst moet koken als bijgerecht voor een aantal mensen. De inhoud van 0.6 liter kan vergeleken worden met ongeveer 3 kopjes rijst. (één kopje is ongeveer 200ml). De Tristar RK-6117 is belachelijk eenvoudig in gebruik, wat hem uitermate geschikt maakt voor het maken van sushi rijst. Water in de koker, rijst toevoegen en aanzetten. De rijstkoker zet zichzelf uit wanneer de rijst klaar is. De binnenste pan kan uit de rijstkoker worden gehaald wat het schoonmaken erg eenvoudig maakt. De binnenzijde van deze pan is voorzien van een anti-kleef laag waardoor gekookte rijst bijna niet blijft plakken. In theorie dan. Het gebeurde bij ons nog weleens dat er onverhoopt wat rijst bleef plakken in de pan.

Conclusie

Wanneer je nog geen ervaring hebt met een elektrische rijstkoker, dan is de Tristar RK-6117 een prima instapmodel. Eenvoudig en gebruik zonder poespas. Daarnaast ook nog eens eenvoudig schoon te maken.