Sistema 1103 review, magnetron stomer van het jaar

sistema 1103Ik stoom mijn eten graag. Vlees, groenten, rijst.. you name it. Alleen, het stomen van eten is niet altijd een handig karweitje. Wanneer je dit met normale pannen moet doen is het vrij lastig. Zelfs wanneer je beschikking hebt over een speciale stoompan dan is het een hoop geouwehoer. Toch maar is gaan zoeken naar een eenvoudige manier om producten te stomen. En toen vond ik de Sistema magnetron stomers!

Over Sistema

Grappig genoeg vindt Sistema zijn oorsprong in Nieuw-Zeeland waar het bedrijf is begonnen in een garage. In ruim 30 jaar hebben ze een waar imperium opgebouwd in meer dan 30 verschillende landen. Begonnen met de eenvoudige bakjes waarin je eten kan bewaren en later toevoegingen aan het assortiment zoals de magnetron stomer

Sistema 1103

Er zijn behoorlijk wat verschillende Sistema magnetron stomers waaruit je kan kiezen, klein tot groot. De prijs van de producten mag bijzonder laag worden genoemd! Bij Bol.com kocht ik voor €12.25 een Sistema 1103, één van de grotere formaten magnetron stomers. De Sistema 1103 is een eenvoudige rode bak met een stevige deksel waar 4 ‘clips’ aanzitten die je aan de bak kan klikken. In het deksel zit tevens een ontluchtingsventiel wat dicht en open gezet kan worden. De Sistema 1103 is dus ook goed te gebruiken om eten in te bewaren. Binnenin de stoombak vind je een plastic mandje waar groente, vlees en vis opgelegd kan worden. Laagje water in de bak en stomen maar. Afhankelijk van je type magnetron, de staat van hetgeen wat je wil stomen (bevroren of ontdooid) en het soort product wat je wil stomen (rijst, groente, vlees) duurt het zo’n 5 tot 10 minuten voordat je kan eten.

Rijst koken in de Sistema 1103

Rijst koken is met de Sistema 1103 erg eenvoudig. Je gooit de hoeveelheid rijst die je graag wil eten in de bak, en voegt hier een laagje water aan toe. De rijst moet ongeveer 3 tot 5 millimeter onder water staan. Dit meet niet héél erg nauw moet ik zeggen. Het is in ieder geval belangrijk om niet te weinig water in de bak te doen. Mandje kan weggelaten worden. Even 10-15 minuten stomen (afhankelijk van het soort rijst én magnetron) en je rijst is perfect! Geen aangekoekte rijst, alles is bruikbaar. Op deze manier maak ik bijvoorbeeld perfecte rijst voor in de sushi.

Al met al kan ik zeggen dat dit dé aankoop is van 2016. Echt een fantastisch product voor een bijzonder schappelijke prijs.